BOUW EEN STERK TEAM MET LEGO® SERIOUS PLAY®

Voor wie is het?

Voor teams die (nog) beter willen samenwerken en elkaars talenten meer willen benutten. Door samen te bouwen aan de sterke punten van het team leren teamleden elkaar en elkaars talenten beter kennen en raken alle teamleden betrokken. Wanneer je graag wilt dat iedereen mee gaat denken, creatieve input levert en betrokken raakt; dan is LEGO® SERIOUS PLAY® een zeer geschikte methode.

20210916_152034
Foto Bouw een sterk team

Wat doen we?

LEGO®… wie is er niet mee opgegroeid? Maar het is veel meer dan alleen speelgoed!

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek helpt teams bij het vinden van innovatieve oplossingen, waarbij inbreng van alle teamleden gewenst is. Denk hierbij aan thema’s als: visie- en strategieontwikkeling, effectief samenwerken, het vergroten van inzicht in elkaars kwaliteiten, of het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Aan de hand van individuele en gezamenlijke modellen wordt duidelijk hoe alle teamleden tegen een actuele vraagstukken aankijken. Iedereen wordt actief betrokken draagt bij aan de oplossing. Bouwen met LEGO® is één van de meest verrassende werkvormen om tot gezamenlijke oplossingen en nieuwe inzichten te komen.

Wat is het resultaat?

  • Het gebruik van LEGO® leidt tot een hoge mate van betrokkenheid bij deelnemers.
  • Je ervaart teamflow en het belang van teamwork.
  • Je leert hoe je vanuit verschillende perspectieven tot betere oplossingen komt.
  • Er komen creatieve ideeën en oplossingen naar boven die in traditionele overlegvormen waarschijnlijk verborgen zouden blijven.
  • De workshop is niet alleen actief en leuk om aan deel te nemen; je zult ook versteld staan van de diepgaande bewustwording en nuttige inzichten die je samen op doet.

Een teamworkshop met LEGO® SERIOUS PLAY®  is een creatieve en leuke manier om aan de slag te gaan met belangrijke inhoudelijke thema’s. Bijvoorbeeld tijdens een teamdag.

Duur

De minimale duur van een LEGO® SERIOUS PLAY® teamprogramma bedraagt 1 dagdeel. Uitgebreidere programma’s en verdere verdieping of vervolgsessies zijn ook mogelijk.