INTERVISIE TRAINING & BEGELEIDING

Voor wie is het?

Intervisie is een mooie manier om dilemma’s te delen met je collega’s en elkaars inzichten te benutten. Door de professionele begeleiding wordt er niet gediscussieerd, maar echt goed naar elkaar geluisterd. Er worden geen oplossingen aangedragen, maar vragen gesteld. Onze intervisies zijn voor veel teams een bijzondere ervaring met waardevolle uitkomsten. Naast het begeleiden van intervisie, bieden we ook een intervisie training waarmee individuen (maar ook teams) kunnen leren hoe ze zelf een goede intervisie kunnen organiseren.

Intervisie afbeelding midden
Wensput MAW team vierkant

Wat doen we?

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde team, vakgebied, opleiding, of projectgroep. Onderwerp van gesprek zijn bijvoorbeeld de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen of dilemma’s. D.m.v. intervisie wordt de deskundigheid van betrokkenen vergroot en helpen deelnemers elkaar met inzichten en ervaringen. Deelnemers ervaren vooral ook dat de intervisie helpt om beter naar elkaar te (leren) luisteren.

 

De intervisie wordt gefaciliteerd door onze (proces)begeleider. De deelnemers bespreken zaken waar ze in hun werk tegenaan lopen met elkaar volgens een bepaalde protocol. Ook bevragen ze elkaar en delen ze inzichten. De procesbegeleider bewaakt het protocol en faciliteert de deelnemers om tot een goede intervisie te komen. De bedoeling is om van elkaar te leren en (in het geval van de intervisietraining) de gebruikte intervisiemethode zelf te leren toepassen.

 

Wil je met jouw team een intervisie, of een serie van intervisies ervaren? Of wil je leren hoe je met jouw team een succesvolle intervisie kunt organiseren? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe lang duurt het?

Intervisietraining en/of begeleiding is mogelijk in één of meerdere dagdelen.