KENNISMAKEN MET LEGO® SERIOUS PLAY®

Ontdek hoe je LEGO® op een leuke en creatieve manier kunt gebruiken bij het versterken van de onderlinge samenwerking, het verhogen van betrokkenheid en het verbeteren van de gezamenlijke resultaten. Wanneer je graag wilt dat iedereen mee gaat denken, creatieve input levert en betrokken raakt; dan is LEGO® SERIOUS PLAY® een zeer geschikte methode.

Foto Kennismaking met LSP
Foto Talent met LSP

Voor wie is het?

Voor iedereen die kennis willen maken met deze creatieve methodiek. LEGO® SERIOUS PLAY® is toepasbaar bij uiteenlopende vraagstukken, waarbij input van alle teamleden gewenst is. De methodiek helpt deelnemers om ideeën op een creatieve manier met elkaar te delen en om beter naar elkaar te luisteren. De LEGO modellen helpen bovendien dat informatie beter en langer blijft hangen dan bijvoorbeeld het geval is bij traditionele overlegvormen. En uiteraard is het deelnemer aan een LEGO® SERIOUS PLAY® sessie een bijzondere ervaring.

Wat doen we?

LEGO®… wie is er niet mee opgegroeid? Maar LEGO® is veel meer dan alleen speelgoed!

In dit programma maken deelnemers kennis met de LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek en zullen ze middels diverse individuele opdrachten en modellen informatie over zichzelf en elkaar uitwisselen. Deelnemers leren elkaar snel (of nog beter) kennen en zullen ervaren hoe je ook aan gezamenlijke vraagstukken kunt werken dit instrument. Tijdens dit programma leer je meer over de achtergrond, de werking en de kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® en uiteraard ga je dit ook zelf ervaren. De methodiek helpt bij het zoeken naar innovatieve en gezamenlijke oplossingen. Bouwen met LEGO® is één van de meest verrassende werkvormen, om tot oplossingen en nieuwe inzichten te komen.

Wat is het resultaat?

  • Het gebruik van LEGO® leidt tot een hoge mate van betrokkenheid en enthousiasme bij deelnemers.
  • Samen met de andere deelnemers ervaar je het belang van teamwork en leer je vanuit verschillende perspectieven tot betere oplossingen te komen.
  • Er komen creatieve ideeën naar boven die in meer traditionele overlegvormen waarschijnlijk verborgen zouden blijven.
  • De workshop is niet alleen actief en leuk om aan deel te nemen; je zult ook versteld staan van de diepgaande bewustwording en nuttige inzichten die je in korte tijd op doet. Zowel over jezelf als over de andere deelnemers.

Hoe lang duurt het?

1 dagdeel