STRATEGIESESSIES MET LEGO® SERIOUS PLAY®

Voor teams die aan de slag willen met het vertalen van de visie naar een strategie. LEGO® SERIOUS PLAY® een geschikte methode voor het vertalen van de strategie van de organisatie naar de strategie voor het eigen team. We helpen bijvoorbeeld met het vertalen van een jaarplan naar concrete doelen voor een team. Met behulp van de LEGO® modellen ontstaat veel betrokkenheid en eigenaarschap onder de deelnemers.

20210916_152412
Foto Strategie met LSP

Wat doen we?

LEGO®… wie is er niet mee opgegroeid? Maar LEGO® is veel meer dan alleen speelgoed!

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek helpt teams bij het zoeken naar innovatieve oplossingen, waarbij de inbreng van alle teamleden gewenst is. We gaan aan de slag met thema’s als: visie- en strategieontwikkeling, of het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Aan de hand van individuele en gezamenlijke modellen wordt duidelijk hoe alle teamleden tegen een actueel vraagstuk aankijken. Alle deelnemers worden actief betrokken en iedereen draagt bij aan de oplossing. Bouwen met LEGO® is één van de meest verrassende werkvormen, om tot gezamenlijke oplossingen en nieuwe inzichten te komen.

Wat is het resultaat?

  • Het gebruik van LEGO® leidt tot een hoge mate van betrokkenheid en enthousiasme bij deelnemers.
  • Je ervaart teamflow en het belang van teamwork. Je leert hoe je vanuit verschillende perspectieven de teamdoelen (nog beter) kunt realiseren.
  • Er komen creatieve ideeën en oplossingen naar boven die in meer traditionele overlegvormen waarschijnlijk verborgen zouden blijven.
  • De workshop is niet alleen actief en leuk om aan deel te nemen; je zult ook versteld staan van de diepgaande bewustwording en nuttige inzichten die je op doet. Zowel over jezelf als over je collega's en het gehele team.

Duur

We stemmen onze teamprogramma’s af op de actuele situatie en de thema’s waar het team mee aan de slag wil. De duur van een teamontwikkeling is hiervan afhankelijk.